close

Manuk Dadali



Meberkeun jangjangna bangun taya karingrang Manuk Dadali


Manuk Dadali – Cipt. Sambas Mangudikarta
Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang

Meberkeun jangjangna berdiri taya karingrang
Sukuna ranggaos reujeung pamatukna ngeluk
Ngapak mega bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna
Gandang jeung pertentang taya bandingannana
Dipikagimir dipikaserab ku sasama
Taya karempan kasieun leber wawanenna

Reffin:
Manuk Dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia Jaya
Manuk Dadali pangkakon carana
Resep ngahiji rukun sakabehna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah teu inggis bela pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia

  Wawacan Jaka Umbaran